In pietele din Ploiesti au ajuns primele tomate romanesti produse prin  '' Programul de sustinere a produsului tomate in spatii protejate pentru anul 2017 ''
  • ACASA
Primul fermier prahovean care a început, în 2017, să vândă rosii din productia proprie

La aproape 30 de kilometri de Ploiesti, la Tomsani, un prahovean a reusit aproape imposibilul. Daniel Matei este primul prahovean care a reusit, după o iarnă grea si o primăvară capricioasă, să livreze primele rosii românesti pe piată în 2017. El va fi, din câte se pare, si primul beneficiar de subventie oferită de la bugetul de stat, prin programul de sprijin al productiei de tomate.

„Este primul fermier prahovean care livrează rosii românesti si va fi beneficiar al programului de sprijin a produselor tomate din spatiile protejate, program aprobat de Guvernul României. Conditia pentru a fi beneficiar în cadrul acestui program este să ai o suprafată de minimum 1.000 de metri pătrati si valorifici o cantitate de tomate de minimum două tone, cantitate care să reiasă din documentele justificative, până la finele lunii mai sau in partea a 2 a anului lunile noiembrie-decembrie”, ne-a explicat dr. ing. Mita Enache, directorul Directiei Agricole Prahova. Valoarea sprijinului financiar care se acordă fermierilor în cadrul acestui program este de  3.000 euro/beneficiar/an.