• ACASA

         Pe 15 februarie a.c. Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Petre DAEA, s-a deplasat in judetul Prahova. Scopul vizitei a fost verificarea derularii programului privind "Ajutorul de minimis pentru aplicarea programului de sustinere a produsului tomate in spatii protejate", respectiv identificarea problemelor cu care se confruntă fermierii, cât si asteptarile acestora vis-a-vis de programele M.A.D.R.
         Dupa întâlnirile de lucru cu reprezentantii structurilor subordonate ale M.A.D.R. (Directia pentru Agricultura Judeteana, A.P.I.A., A.F.I.R., O.S.P.A., s.a.), domnul ministru impreuna cu doamna Mita ENACHE  - director Directia pentru Agricultura Judeteana Prahova au mers in comuna Filipestii de Targ, sat Filipestii de Targ pentru a vizita exploatatia detinuta de Marius Nicolae MORARU. Acesta este un tanar legumicultor, receptiv la tehnologii noi, la informatii  si programe din domeniul agricol care sa-i asigure cresterea productivitatii. De asemenea, este unul dintre beneficiarii eligibili ai programului de sustinere tomate in spatii protejate, deoarece detine minimum 1.000 m.p. tomate.
        Din discutiile purtate, a reiesit faptul că acesta este interesat de programul de sprijin pentru tomate in spatii protejate, precum si de celelalte programe de sprijin ale M.A.D.R., fiind surprins, placut, de momentul acestei vizite.